Whatsapp Bilgi Paylaşımı Nasıl Kapatılır? (Android ve iOS İçin)

Bilindiği gibi Whatsapp artık kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşıyor. Bundan rahatsız olan kullanıcılar ise telefonlarından bu durumu önleyebilir. İşte bunun yöntemi…

Ünlü mesajlaşma servisi Whatsapp, yakın zamanda kullanıcı sözleşmesinde yaptığı bir değişiklikle kullanıcıların bilgilerini Facebook ile paylaşmaya başlamıştı. Whatsapp yaptığı açıklama ile bu bilgilerin başka bir yerde başka insanlar tarafından görülemeyeceğini söylese de ileride yapılacak bir reklam anlaşmasında Facebook bu verileri rahatlıkla kullanabilecek. Kısacası, “daha iyi reklam servisi” için bilgilerimiz elden ele dolaşacak. Tabii herkes bundan memnun değil. Android ve iOS kullanıcıları bilgilerinin Facebook ile paylaşılmasını engelleyebilir.

Android ve iOS İçin WhatsApp Bilgi Paylaşımı Kapatma

Telefonlarının işletim sistemi Android olanlar Whatsapp’a girerek Ayarlar – Hesaplar bölümüne girerek en altta bulunan “Hesap bilgilerimi paylaş” seçeneğindeki işareti kaldırmalılar. Bu işareti kaldırdıktan sonra uzun bir uyarı mesajı geliyor karşınıza. Bunu da “Paylaşma” seçeneğini seçerek geçiyoruz ve artık bilgilerimiz Facebook’la paylaşılmıyor.

iOS kullanıcıları da aynı şekilde işlem yapıyor. Android’de olduğu gibi Whatsapp’taki Ayarlar – Hesaplar bölümünde altta yer alan “Hesap bilgilerimi paylaş” seçeneğini kaldırmanız ve önünüze gelen uyarı mesajını da “Paylaşma” diyerek onaylamanız gerekiyor.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*